Vali Civelek, Öğrencilerle Fidan Dikti

Muğla Valisi Esengül Civelek, "Bu Fidanı Ben Yaşatacağım" projesi kapsamında öğrencilerle fidan dikti.

Vali Civelek, Özel Muğla Teknoloji Kültür Koleji tarafından öğrencilerin ağaç sevgisini ve yeşili koruma bilincini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Menteşe Belediyesi ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenen "Bu Fidanı Ben Yaşatacağım Projesi" kapsamında okulun bulunduğu yerleşkede öğrencilerle buluştu.

Fidan dikim töreninde konuşan Civelek, hem sosyal, hem de kültürel faaliyet olarak öğrencilerde ağaç sevgisi, doğa sevgisi ve çevre bilinci oluşturacak projeyi çok önemsediğini belirterek, emeği geçenler teşekkür etti.

Ağaç sevgisinin bir fidan dikimi ile başladığını, ağacın hayatımızda vazgeçilmez bir yeri olduğunu belirten Civelek, gelecek nesillere bırakılan doğal miras olan ağacın önemini Yalova’da bulunan Yürüyen Köşk’ün hikayesiyle öğrencilere anlattı.

Konuşmaların ardından okulun Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy, Vali Civelek’e plaket takdim etti.

Daha sonra Vali Civelek ve beraberindeki heyet, öğrenciler ve veliler ile fidan dikti.

Törene, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA