Teröristlerden Afrin oyunu

"Esad yanlısı güçler Afrin'e girdi" algısı yaratmak için servis edilen görüntüler ilerleyen günlerde devreye sokulabilecek olası algı operasyonlarını akıllara getirdi.

Teröristlerden Afrin oyunu
Teröristlerden Afrin oyunu
Dün akşam haber merkezlerine art arda düşen haberler Afrin Operasyonu'nda yeni bir sayfa açtı. Suriye yönetimine yakın kaynaklar Esad rejimini destekleyen güçlerin Afrin'e girmeye başladığını iddia ederken o anlarda servis edilen bir görüntü oldukça dikkat çekti.

Ellerinde Suriye barağı taşıyan İranlı milislerin şov yaparak Afrin'e girmeye çalışması akıllara “propaganda” ihtimalini getirdi. Görüntülerin Esad yanlısı kanallarca eş zamanlı olarak servis edilmesi de bu ihtimali güçlendirdi. Yaratılmak istenen “Esad yanlısı güçler Afrin'e girdi” oyunu ise çabuk bozuldu. TSK'nın uyarı atışıyla karşılaşan konvoy kısa süre sonra u dönüşü yaptı.

Propaganda silahının ilerleyen günlerde de kullanabileceği konuşuluyor. YPG'li teröristlerin istenen algıyı yaratmak adına rejim güçlerinin üniformalarını giymeleri ihtimaller arasında. Bir başka ihtimal ise Suriye bayrağının önemli merkezlere çekilmesi.