Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

İdare Mahkemesi muhaliflerin, 'Sisi'nin rakibi Musa ile ilgili' itirazını reddetti.

Mısır’da İdare Mahkemesi Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin rakibi Musa Mustafa Musa’nın "üniversite mezunu olmadığı" gerekçesiyle adaylığının düşürülmesi için yapılan itirazı reddetti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sisi karşıtları tarafından yapılan itiraz, Kahire İdare Mahkemesi tarafından bugün görülen duruşmada reddedildi.

Mahkemeye itiraz başvurusunda bulunan muhalif avukat Tarık el-Udi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Seçmenlerin itirazının reddedilmesi, mahkemenin, seçmenin görüşüne itibar etmediğini göstermektedir." dedi.

Mısır’da Sisi karşıtları, seçimlere Sisi’nin tek başına katılmasını istiyor. Ülkedeki seçim kanununa göre, iki aday ve daha fazlasının seçimlere katılması durumunda, kullanılan oyların salt çoğunluğunun (50+1) alınması seçimi kazanmak için yeterli oluyor.

Bir adayın tek başına yarışması durumunda ise ülkedeki bütün seçmenlerin oylarının en az yüzde 5’ini alması gerekiyor. Muhalifler bu durumun Sisi’yi zor durumda bırakabileceğini öngörüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için yurt dışında yaşayan seçmenler 16-17-18 Mart, ülkedeki seçmenler ise 26-27-28 Mart'ta sandık başına gidecek.
Kaynak: AA