Merzifon'da 'Eğitim' Toplantısı

Amasya Valisi Osman Varol, Merzifon’da eğitim toplantısı düzenlendi.

Şehit Ahmet Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplantıda Vali Varol, okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Varol, burada yaptığı konuşmada, kamu hizmetleri arasında sunulan en önemli hizmetin eğitim olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin yaptıkları işe gönüllerini katmaları gerektiğini vurgulayan Varol, çocukların geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğuna işaret etti.

Amaçlarının çocukların daha iyi eğitim alması ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi olduğunu dile getiren Varol, şunları söyledi:

"Biz akademik başarılarımızın yanı sıra çocuklarımızı karakterli, ahlaklı, vatanını ve milletini seven, bu topluma bir borcu olduğunu düşünen bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Bunların hepsi öğretmenlerin elinde. Sizler alanınızda bir şeyler öğretmekle mükellefsiniz. Bilgiye ulaşmak artık daha kolay. Alanınızda tüm gelişmelere hakim olmanız gerekiyor. Gerçekten bunu inanarak söylüyorum. Yaptığınız işe biraz gönüllerinizi katıp, çocuklarla daha yakından ilgilenirseniz geleceğimizin çok parlak olduğunu düşünüyorum."

Okullardaki çalışmalar hakkında da bilgiler alan Varol, daha sonra istek ve sıkıntıları dinledi.

Toplantıda, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Merzifon İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat da hazır bulundu.

Kaynak: AA