Kimyasal hadım yeniden gündemde

Çocuklara yönelik cinsel istismar haberlerinden sonra gündeme gelen kimyasal hadım yöntemi nedir?

Kimyasal hadım yeniden gündemde
Kimyasal hadım yeniden gündemde
Arta arda gelen çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri kamuoyunun tepkisine yol açmıştı. Dün partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinsel istismarı engellemek için en ağır adımlar atılacağını söyleyerek 'Bu meseleyi ilk Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüşüp yasal düzenlemeleri tekrar hayata geçireceğiz.' demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra Bakanlar Kurulu toplantısı ardından kamerala karşısına geçen isim ise Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ olmuştu. Bozdağ, çocuk istismarı konusunda, “Cezaların artırılması başta olmak üzere her alan tek tek ele alınacak ve sonucunda yapılması gerekenler bir rapora bağlanacak, yasal düzenleme gerektiren hususlar TBMM'de yasalaştırılacak, idari tedbirle yapılacak hususlarda gerekli düzenlemeler yapılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır” demişti.
 
Çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri ve daha sonraki açıklamalr ardından kimyasal hadım yöntemi yeniden gündeme geldi. Uzmanlar kimyasal hadım yöntemini uygulandığı kişinin cinsel isteğini sona erdiren ya da azaltan bir yöntem olarak açıklıyor. Testesteronları yok etme tedavisi olarak adlandırılan yöntem iki şekilde uygulanıyor. Bunlardan ilki iğne tedavisi iken diğeri ise günlük hap kullanımı şeklinde.