Gaziantep Üniversitesi Yeni İşbirliklerine Devam Ediyor
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve her yıl yaklaşık 50 ülkeden ortalama 2 bin 500 katılımcıya ev sahipliği yapan Avrasya Yüksek Öğretim Zirvesi’ne Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) “Uluslararasılaşmanın Yönetiminde İyi Uygulama Örnekleri” oturumuna GAÜN Uluslararası İlişkiler Ofisini Temsilen Nur İncetahtacı konuşmacı olarak katıldı.

Nur İncetahtacı, Zirve’nin bir parçası olan Türk-Arap Üniversiteleri Kongresinde açılan tanıtım standına kabul edilen ziyaretçilere Gaziantep Üniversitesi hakkında bilgi verildiğini ve yapılan ikili görüşmelerle yeni işbirliklerinin ilk adımlarının atıldığını belirtti.
Zirve boyunca özellikle Kanada, Ürdün, Irak, Somali, Malezya ve İran gibi dünyanın dört bir yanından gelen üniversite rektörleri ve temsilcileri ile potansiyel işbirlikleri üzerinde görüşmeler yapıldığını aktaran İncetahtacı, “Rektörümüz, uluslararasılaşmanın her ayağını önemsiyor ve üniversitemizin standartlarının uluslararası düzeye çıkması için her alanda etkin işbirliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Yakın bir gelecekte bu işbirliklerinin sonuçları öğrencilerimizle paylaşılacaktır" diye konuştu.
Zirvede Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi mezunu olan Somali Sımad Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mohamed Mohamud GAUN standını ziyaret etmiş ve üniversitemizde edindiği tecrübelerin olumlu getirilerini ve başarı hikayesini standımızı ziyaret eden gençlerle paylaşmıştır.
