Esed'le YPG görüşmesinde masadaki maddeler

Gazeteci Nevzat Çiçek, YPG ile Esed rejimi arasında geçen görüşmelerde öne çıkan 3 maddeyi söyledi.

Esed'le YPG görüşmesinde masadaki maddeler
Esed'le YPG görüşmesinde masadaki maddeler
Türkiye'nin Afrin Operasyonu'nun ardından terör örgütü YPG ile Esed rejimi arasında bir yakınlaşma gerçekleşti.

Ağır kayıplar veren terör örgütü YPG, Esed rejimiyle anlaşmak için düğmeye bastı.

'ESAD'LA REJİM ANLAŞMADI'

 Esed rejimiyle YPG arasında görüşülen 3 maddeyi anlatan gazeteci Nevzat Çiçek 'Afrin'in üst bölgesinde bir görüşme var. Görüşmeler iki taraftan da kabul ediliyor. Görüşmelerde 3 olasılık konuşuluyor. Bunlardan birincisinin silah bırakma meselesi olduğu ifade ediliyor. Ama bu çok hayati olarak öngörülmüyor. Orada Esad olarak iki şeyin oluşabileceği söyleniyor. Birincisi sembolik olarak Esad'ın bir gücünü Afrin'e kaydırması konuşuluyor. İkincisi bana daha mantıklı gelen olasılık Tel Rıfat bölgesinin bir şekilde rejime devredilmesi gündeme geliyor. Esad'la YPG anlaşmadı görüşmeler devam ediyor.' diye konuştu.

ANLAŞMA YAPILDI İDDİASI


Aralarında Reuters'ın da bulunduğu uluslararası baın kaynakları, terör örgütü PKK'nın uzantısı SDG ile rejim güçlerinin Afrin konusunda anlaşmaya vardığını belirtti.

Çıkan haberlere göre; Esad güçleri, Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nın hedefindeki Afrin'e girecek. Terör örgütü PKK/YPG kaynakları, Şam rejiminin sınır hattı boyunca konuşlanacağını ve iki gün içinde Afrin'e girebileceğini söyledi.