'Sen Anlat Karadeniz'den müthiş rekor

Büyük bir izleyici kitlesine ulaşan Sen Anlat Karadeniz dizisinin bu kadar beğenilmesinin nedeni ne? Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ açıkladı...

'Sen Anlat Karadeniz'den müthiş rekor
'Sen Anlat Karadeniz'den müthiş rekor
ATV'nin büyük ilgiyle izlenen dizisi Sen Anlat Karadeniz müthiş bir rekora imza attı. Sevilen dizi son altı yılın en fazla izlenen televizyon dizisi oldu.

Peki bu diziyi izleyiciye bu kadar sevdiren neydi? Sabah yazarı ve televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, Sen Anlat Karadeniz dizisinin bu kadar çok sevilmesinin nedenini köşesinde yazdı.

İşte Yüksel Aytuğ'un Sen Anlat Karadeniz yorumu;

Bir rekor ki, öyle böyle değil. Atv'nin yeni dizisi 'Sen Anlat Karadeniz', son altı yılın en fazla izlenen televizyon dizisi oldu. 2012-2018 yılları arasında ekranda tam 1714 dizi bölümü yayınlandı. 'Sen Anlat Karadeniz', geçen hafta Tüm Kişiler kategorisinde elde ettiği yüzde 18.44 izlenme oranı ile son altı yılın tüm rekorlarını altüst ederek zirveye yerleşti.
Peki bu dizi nasıl oldu da izleyiciyi bu denli yüreğinden yakalayabildi?
Tespit edebildiğim sebepleri sıralamaya çalışayım:
Bir kere 'zamanlaması' ne yazık ki mükemmeldi.
Türkiye, kadın cinayetleri sarmalında çıkış yolu ararken, fiziksel ve psikolojik şiddet gören kadınlar tutunacak dal ararken; 'Sen Anlat Karadeniz' fokur fokur kaynayan düdüklü tencerenin sibobu oldu.
Eziyet gören pek çok kadın ile birlikte, şiddeti reddeden erkekler de diziye sahip çıktı.
İlk bölümden sonra yazdığım yazıdaki öngörüm gerçekleşti; dizi, Türkiye'de kadına şiddete karşı yürütülen savaşın sancağı oldu.
Dizinin senaryosu; televizyonun kendine has gerçekleri, izleyicinin talep ve beklentileri doğrultusunda adeta ilmek ilmek örülmüş. Tempo hiçbir zaman düşmüyor. Seyredenler, ellerindeki çay bardağını sehpaya koyacak fırsatı bile bulamıyorlar. Bu etkide senaryoyu pekiştiren müthiş kurgunun da payı var elbette. Bir de yönetmen koltuğundaki usta isim Osman Sınav'ın hakkını teslim etmek gerek tabii ki. Halkın nabzını her zaman elinde tutan, sosyal dinamiklerden daima haberdar olan, ülkenin kültür mozaiğini her dizisinde başrole çıkaran Osman Sınav, bir kez daha bir diziyi fenomen yapmayı başardı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ