Nevşehir'den Kısa Kısa

Kapadokya Havalimanının, ocak ayında 22 bin 648 yolcuya hizmet verdiği bildirildi.

Devlet Hava Meydanları (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan istatistiklere göre, Kapadokya Havalimanı yılın ilk ayında iç hatlarda 372 uçak iniş kalkışı yapıldı, dış hatlarda da 6 direk sefer düzenlendi.

Ayrıca, ocak ayında Kapadokya Havalimanındaki kargo, posta ve bagaj yük trafiğinin ise 201 ton olarak gerçekleşti.

-Ünlübay, sağlık personelleri ile görüştü

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Hacıbektaş İlçe Entegre Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sağlık personelinin sorunlarının tespiti ve sunulan hizmetlerin durumunu yerinde tespit amacıyla ilçelere yönelik ziyaretlerini sürdüren Ünlübay, kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Ünlübay, burada yaptığı açıklamada, "Aile hekimleri, 112 Acil Servis ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları ile görüşerek, istek ve taleplerini dinledik. Ayrıca, kurumun hizmet ve faaliyetlerini inceleme imkanı bulduk." dedi.

-Siber olaylara müdahale eğitimi tamamlandı

İl Sağlık Müdürlüğü Bilgi İşlem Birimi çalışanlarına yönelik "Siber olaylara müdahale eğitimi" düzenlendi.

Ahiler Kalkınma Ajansı ile Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan işbirliği çerçevesindeki eğitimde, tarama ve tespit yöntemleri, siber saldırılara müdahale, bilgi güvenliği konularında uygulamalı eğitim verildi.

Toplamda 40 saat süren eğitime katılanlara, başarı sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Başarılı kursiyerlere sertifikaları dağıtan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, internetin günlük hayata girmesiyle kötü niyetli yazılımcıların da ortaya çıktığını belirterek, bireysel kullanıcıların yanı sıra kurum ve kuruluşların sistemlerine yönelik müdahalede bulunan bu tür bilgisayar korsanlarına karşı bilgi işlem personelinin eğitildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA