30 Bin Kitaplı Semt Kütüphanesi

Çankaya Belediyesinin iki yıl önce hizmete açtığı Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi yaklaşık 30 bin kitap ile bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor.

30 Bin Kitaplı Semt Kütüphanesi
Eğitim alanında 7’den 70’e her yurttaşa yüksek kalitede olanaklar sunan Çankaya Belediyesi, kütüphaneleri ile de farkını ortaya koyuyor. Son günlerde temizlik işçilerinin çöpten topladığı kitaplarla oluşturulan ve dünyanın ilgisini çeken kütüphanenin yanı sıra 100. Yıl Çankaya Evi içerisindeki kütüphanesi ve Çankaya Belediyesi, Oğuz Tansel Semt Kütüphanesi ile de bölge halkına ulaşıyor.

Yaklaşık 30 bin kitabın bulunduğu kütüphane her gün 10.00-17.00 saatleri arası açık. İki yıldır hizmet veren kütüphanede Çiğdemim Derneği üyeleri gönüllü olarak hizmet veriyor. Çeşitli konularda kitapların yer aldığı kütüphane bölgede yaşayan üniversite öğrencilerine de ders çalışma ortamı sağlıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in bölge halkının proje ve önerilerini uygulamak amacıyla halk oylamasını ilk kez başlattığı Çiğdem Mahallesi’nde uygulanan projede yer alan kütüphane, vatandaşların yaz kış uğrak noktası oluyor. Çiğdem bölgesinde yapılan referandum sonucunda, alanda yer alan spor tesisleri bölge halkının kararıyla Can Yücel Parkı’na, soyunma odaları da kütüphaneye dönüştürülmüştü.
Kaynak: İHA