İzmir'de Kültür Sanat

İZDOB, müziği Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen 'Don Giovanni'yi yeni kostümleri ve dekoruyla 3 Şubat'ta ilk kez sahneleyecek Lübnanlı keman virtüözü Ara Malikian, 7 Şubat'ta İzmirli müzikseverlerle buluşacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), müziği Wolfgang Amadeus Mozart tarafından bestelenen "Don Giovanni"yi yeni kostümleri ve dekoruyla 3 Şubat'ta izleyicilerle buluşturacak.

İki perdelik eserin orkestra şefliğini Naci Özgüç, rejisörlüğünü Can El yapacak. Sanatseverler Don Giovanni'yi Elhamra Sahnesi'nde 3 Şubat ve 5 Şubat'ta izleyebilecek.

"Vals Kralı" olarak adlandırılan Johann Strauss'un, valslerle süslü "Yarasa" opereti 8 Şubat'ta Elhamra Sahnesi'nde sahnelenecek. 19. yüzyıl Viyana'sını, oradaki eğlence yaşamını melodi zenginliğiyle işleyen temsilde, soyluların aşk ilişkileri, beyaz yalanlarla ve çeşitli oyunlarla zenginleştirilerek anlatılıyor.

İZDOB 4 Şubat pazar günü çocuk müzikali "Sihirli Dünya"yı sahneleyecek.

- Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu 3 eseri sahneye koyacak.

Susanne Schneider'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği tek perdelik "Elveda Saraybosna" adlı eseri, Tayfun Erarslan yönetecek. Savaş sürerken yerin altında bir radyo istasyonunda yayın yapmaya çalışan bir kadın ile yanındaki bir erkeğin yaşadıkları hikaye edilen oyunda Çiğdem Yıldız ve Batuhan Yalçın rol alacak. Oyun 1-3 Şubat tarihlerinde Konak Sahnesi'nde izlenebilecek.

Tiyatro klasiklerinden "Hastalık Hastası", Bulgar yönetmen Vladlen Alexandrov yönetiminde 6-8 Şubat tarihleri arasında Konak Sahnesi'nde izleyici ile buluşacak.

Çocuklara dostluğun öneminin, doğanın neden korunması gerektiğini, teknolojinin hayattaki yerini anlatan "Kuzu Maydanoz'un Maceraları" adlı şarkılı danslı çocuk oyunu da 4 Şubat'ta çocukların beğenisine sunulacak.

- Konser

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) şef Naci Özgüç eşiliğinde konser verecek.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 2 Şubat'ta saat 20.00'de başlayacak konserde, Friedrich Gulda'nın viyolonsel konçertosu, Georges Bizet'in Carmen Arlezienne Suit No.1 eseri ve Pyotr İlyiç Çaykovski'nin yazdığı 1812 uvertürü yer alacak.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki diğer konserde Lübnanlı keman virtüözü Ara Malikian, 7 Şubat'ta İzmirli müzikseverlerle buluşacak. Beş kıtada 40'tan fazla ülkede sahne alan ünlü keman virtüözü, saat 20.00’de sahne alacak.
Kaynak: AA