Eski Hakime FETÖ'den Hapis İstemi

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Samandağ hakimi İ.C. hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski Samandağ hakimi İ.C. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısı bulunduğu iddiasıyla eski hakim İ.C. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle hazırladığı iddianame, Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Şüpheli hakkındaki itirafçıların ifadelerine de yer verilen iddianamenin değerlendirme bölümünde şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin üniversite eğitimi boyunca FETÖ'ye ait ev ve yurtlarda kaldığı, eve gelen öğrencilere ders verdiği ve bu şekilde FETÖ evlerinde abilik yaparak örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı, örgüte ait dershanelere iki yıl gittiği, şüphelinin örgüte ait evlerde hakim adaylığı döneminde de kalmaya devam ettiği örgüt adına düzenlenen faaliyetlere katıldığı ve bu şekilde örgüt içerisinde etkin olarak yer aldığına dair tanık M.A, R.Y, M.K, H.Ö'nün beyanlarının bulunduğuna dair tespitler bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suç nedeniyle cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

İddianamede, şüpheli İ.C'nin hazırlık soruşturması aşamasında alınan ifadesine de yer verildi.

Burada, lise son sınıfta FETÖ'ye ait dershaneye iki yıl gittiğini ve üniversite eğitimi sürecinde örgüte ait evlerde kaldığını dile getiren İ.C, şunları kaydetti:

"Hakimlik ve savcılık sınavını kendi çabamla kazandım. Staja başladığımda cemaat peşimi bırakmadı. En azından cumartesi kahvaltılarına gelmemi istediler. Ben de stajımın yanacağı korkusuyla kahvaltılara katıldım. Toplantıda maaşımın yüzde 10'unu himmet olarak istedikleri için ödeme yapmadım. 17-25 Aralık süreci sonrası zaten bağımı kopardım."

Sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.
Kaynak: AA