Başkan Toçoğlu, ''Kentin İmarını Korumak Kentin Geleceğini Kurmaktır''
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin planlı büyümesi için çalıştıklarını belirterek, kentin imarını korumanın, kentin geleceğini kurmak olduğunu söyledi.

Planlı büyüme
Şehrin planlı bir şekilde büyümesi için çalıştıklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün Alandüzü Mahallemizi ziyaret ettik. Muhtarımız Erdem Yılgın ve mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Sohbet ortamında gelişen muhabbetimizde imar konusu da gündemimize geldi. Her zaman ifade ediyoruz; tarım alanlarını, yeşil alanları, meydanlarımızı, parklarımızı korumalı, planlı bir şekilde büyümeliyiz. Gelişigüzel büyüme gelecek yıllarda hataya dönüşür” dedi.
Ahlaki ve insani sorumluluklar
Başkan Toçoğlu belediye başkanlarının yönettiği şehirlere karşı ahlaki ve insani sorumlukları olduğunu belirterek, “99 yılında belediye başkanı seçildim. Şehirlerin geleceğine zarar verecek işlerden uzak durmalıyız. Bugün imarda yapılacak yanlışlar gelecek yıllarda telafisi çok zor sıkıntılara yol açabilir. Bunu bilerek hareket etmeliyiz. Yeşil alanları, tarım alanlarını korumak mecburiyetindeyiz. Biz Sakarya’da belli bir plan dahilinde, şehrin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gerçekçi adımlar atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak imar konusunda ilk gün hangi noktadaysak bugün de aynı noktadayız. Kentin imarını korumak, kentin geleceğini kurmaktır. Aksi durumda boş bulduğumuz her yeşil alanı, tarım alanını, parkları, meydanları beton binalarla doldurmak bizim sorumluluk anlayışımızla bağdaşmaz” ifadelerini kullandı.
