Belçika'da 'Sarı Yeleklilerin' Eyleminde 450 Gözaltı
Belçika’da ‘sarı yeleklilerin’ protesto eyleminde 450 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Michel aleyhine sloganlar
Sarı yelekliler ve protestoya katılan eylemciler, Belçika Başbakanı Charles Michel’in istifasını isteyen sloganlar attı. Eylemde hazır bulunan Faslıların ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yönelik övücü slogan atması dikkat çekti. Eylemciler Belçika Başbakanı Charles Michel’in istifaya davet eden ve "Sosyal kış geliyor" sloganları atan göstericiler, polise çeşitli maddeler fırlattı. Bunun üzerine polis, sarı yeleklilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Polisten “video çekemezsiniz” tepkisi
Brüksel polisi, İHA muhabirinin video ve fotoğraf çekimi yapmasına engel olmaya çalıştı. Polis, “Görüntü, fotoğraf çekemezsiniz” diyerek sert tepki gösterdi. Sarı yeleklilerin ve eylemcilerin polise yönelik sloganları İHA muhabirin de hazır bulunduğu gruba biber gazıyla müdahale edilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. Biber gazından etkilenmemek için eylemciler açık olan bankalara sığındı.
Polise silahlı tehdit
Sarı yelekli eylemcilerden biri polise silahla tehditte bulunması üzerine gözaltına alındı. Eylemcinin üzerinde silah olup olmadığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. Protestolarda bir polis aracı tahrip edildi.
