Tarihi Yarımadada Restorasyon Başladı
Ordu’nun Ünye ilçesinin en eski ve tarihi dokusunu barındıran noktalardan biri olan Burunucu Yarımadası’nda Ünye Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliği ile planlanan restorasyon çalışmaları başladı.

Burunucu Yarımadası’nda bulunan binalarda da geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak cephe iyileştirmesi ve sokak sağlıklaştırması yapılacak.
Proje ile adanın turizme kazandırılması sağlanacak, yöresel ürünlerin tanıtıldığı ve kültürün yaşatıldığı bir alan oluşturularak kent ekonomisine girdi sağlanacak.
Burunucu Yarımadası’nda bina sahipleri ile yapılan görüşmeler çerçevesinde 5 adet butik otel yer alırken, bölgede bulunan 2 adet kafe konsept değişikliği yaparak yöresel ürünlerin sunulduğu bir mekan haline gelecek.
