Vali Akbıyık Göreve Başlamasının Ardından Mesaj Yayımladı

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, görevine başlamasının ardından mesaj yayımladı.

Vali Akbıyık mesajında, 1994 yılında başladığı Mülki İdare Amirliği görevini çeşitli illerde sürdürdüğünü ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hakkari Valisi olarak atandığını anımsattı.

Geçmişte görev yaptığı şehirlerin sakinlerine, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine teşekkür eden Akbıyık, "Kendileri ile aynı suyu içtiğim, aynı ekmeği yediğim ve aynı sevinçleri yaşayarak aynı hüzünleri paylaştığım Şişlili vatandaşlarımızın siz değerli Hakkarililere selamlarını getirdim. Ülkemizde yaşattığımız kardeşlik bağımızın çok sağlam bir düğümünü Şişli ile Hakkari arasında atmış olmaktan gurur duyuyorum. Her insanın hayatında dönüm noktası sayabileceği nadir anlar mutlaka vardır. Öyle hissediyorum ki vatanımızın bu güzel şehri benim için bu nadide anlardan birisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

"İstanbul’un incisi Şişli'den, atandığım dağların başkenti Hakkari ilinde hepinizin birer dostu, büyüklerimizin bir kardeşi ve küçüklerimizin bir abisi olarak ülke ideallerimiz için omuz omuza çalışacağız" diyen Akbıyık, devletin ve Hakkari'nin gelişmesi, kalkınması ve kamu hizmetlerinin eşit ve dengeli dağılması için birlikte gayret göstereceklerini belirtti.

Her zaman adil, şeffaf ve çözüm odaklı yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ve kapılarının her zaman halka açık olacağını aktaran Akbıyık, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Özellikle devletimizin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyacı olan şehit aileleri ve gazilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz yetim çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımızla bir arada olmaya daimi özen göstereceğiz. Topun, tüfeğin, tankın bizi hiçbir zaman bölemeyeceğini 15 Temmuz akşamı tüm dünyaya gösterdik. İşte 15 Temmuz'da olduğu gibi Hakkari’de de aramıza nifak sokmadan, böyle girişimlerde bulunanlara da müsemma göstermeden çıktığımız bu yolda tek yürek olarak yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bir Hakkari sevdalısı olduğunu bildiğim İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA