Afyonkarahisar'da Kan Bağışı

Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğretmen, öğrenci, idareci ve kolej kurucuları Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile kan bağışı kampanyası düzenleyen Afyon OSB Rahmiye Sari Palalı Teknik Koleji’nde öğrenci, öğretmen, okul kurucuları ve okul idarecileri okula gelen Kızılay Kan Toplama Merkezi’ne kan bağışında bulundu.

Okulun bir sınıfını kan toplama merkezine çeviren Kızılay Afyonkarahisar Kan Toplama Merkezi çalışanları, 12 sınıfa giden ve 18 yaşını geçmiş öğrenciler ile öğretmenlerden ve okul idarecilerinden kan topladı. Kan bağışına, okul kurucusu Önder Artuk ve İsmail Palalı da katılarak destek verdi.

Teknik Kolej Kurucusu Önder Artuk, kan bağışı ile ilgili yaptığı açıklamada, okul olarak sosyal sorumluluk projelerine her zaman önem verdiklerini dile getirdi.

Artuk, 4 yıldır kan bağışı etkinliğini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hem ihtiyaç sahiplerine destek olmak hem de öğrencilerimizde de bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu hafta da Kızılay Haftası'ydı. Bu anlamda kan bağışında bulunmak istedik. 4 yıldır bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz gelip kan bağışında bulunuyorlar. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 ünite kan bağışı olmuştu. Bu yıl hedefimiz 100 ünite kan bağışlamak. Bu tür etkinliklerle hayata dair küçük de olsa dokunuşlar yapmak istiyoruz. İnsanın kana ne zaman ihtiyacı olacağı belli olmuyor. O yüzden kan bağışının herkes tarafından bilinmesini ve yapılmasını diliyoruz."

Kaynak: AA