Kırklareli'nde Kaçak Göçmen Operasyonu

Kırklareli’nde yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan 23 kaçak göçmen yakalandı.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Karamesutlu köyünde E-80 otoyolunda şüpheli bir aracın olduğu bildirilmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan kontrolde, 13 Pakistan uyruklu şahıs yakalandı. Yapılan araştırmada araç sürücüsünün aracı olay yerinde bırakarak kaçtığı, kimliğinin tespit edilemediği ve aracın ruhsat sahibinin İ.T. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Şahıslar 6 ay kadar önce Van üzerinden Türkiye’ye yasa dışı yollarla giriş yaptıklarını, bir araçla sınırı geçmek üzere Edirne’ye yola çıktıklarına söyledi.

Araca Cumhuriyet Savcısının talimatıyla el konuldu. Yabancı uyruklu şahıslar ise işlemlerin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Kırklareli’nden yürüyerek İstanbul’a giderken yakalandılar

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Hamitabat köyünde bulunan E-80 TEM otoyolunda ise 2 Pakistan uyruklu şahıs yakalandı. Yabancı uyruklu şahıslar, 2 yıl kadar önce Van üzerinden yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıklarını, İstanbul’a gelerek çeşitli işlerde çalıştıklarını daha sonra ise İstanbul’dan Kırklareli’ne gelerek iş aradıklarını iş bulamayınca ise yürüyerek İstanbul’a dönmeye çalıştıklarını söyledi.

Yabancı uyruklu şahıslar işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Darp edip değerli eşyalarını alarak geri yolladılar

Kırklareli’nin Kofçaz ilçesine bağlı Ahlatlı köyünde de 2’si Afganistan 6’sı Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 8 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmada, şahıslar 2 yıl kadar önce Van’dan yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yaptıklarını, Avrupa ülkelerine gitmek için tanımadıkları bir kişinin yönlendirmesiyle Bulgaristan sınırını geçtiklerini, Bulgaristan polisi tarafından yakalanarak değerli eşyalarına el konulup darp edildikten sonra Türkiye’ye geri gönderildiklerini söyledi.

Yabancı uyruklu şahıslar idari işlemlerden sonra Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.
Kaynak: İHA