Ezine'de 'Hazine Arazileri' Toplantısı

Ezine ilçesinde hazine arazilerinin doğrudan satışı ve kiralanması konusunda bilgilendirmelerin yapıldığı "Hazine Arazileri" konulu toplantı düzenlendi.

Ezine Milli Emlak Şefliğinin organizasyonuyla Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlara yönelik toplantıda, hazine arazilerinin doğrudan kiralanması ve satışı, 2/B arazilerinin satış ve tespit çalışmaları konularında bilgilendirme yapıldı.

Öğretmenevindeki toplantıya, Kaymakam Ali İkram Tuna, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Milli Emlak Şube Müdürü Mustafa İribaş, Mal Müdürü Serpil Bulunmaz Obruk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Eren ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda, yetkililerce 387 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği hükümlerince hazine arazilerini 31 Aralık 2017'den önce en az 3 yıl tarım amaçlı kullanan kullanıcılarına 10 yıla kadar sözleşmeye bağlı olarak kiralama imkanı verilmekte ve ayrıca talepleri halinde 10 yılın sonunda kiracılarına doğrudan satılabilmekte olduğu belirtildi.

Ayrıca 19 Kasım 2018'e kadar şartları uyan, hak sahibi vatandaşların İlçe Milli Emlak Şefliğine başvurarak, başvuru dilekçelerini doldurabilecekleri ve başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Kaynak: AA