İkiz Kardeşler 'Yerli Program'la Anlayarak Okuyor

'Kocaeli Okuyor' projesi kapsamında 'anlayarak hızlı okuma' eğitimi alan ikiz kardeşler, dakikada ortalama 472 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince ilkokul öğrencilerine hediye edilen Zekasoft AHOB programını kullanan 10 yaşındaki ikiz kardeş Ceren ile Merve, dakikada ortalama 472 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında "Kocaeli Okuyor" projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine, "anlayarak hızlı okuma" eğitimi almaları için Zekasoft AHOB programının lisansı dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 280'i aşkın okul ve Büyükşehir Belediyesine bağlı 15 bilgievi öğrencileri, bilgisayarlarına yazılımı yerli olan lisanslı programı indirdi.

Programı kullanmaya başlayan Gazi Akçakoca Bilgievi öğrencileri ikiz kardeş Ceren ve Merve Atasever, program sayesinde okuma hızlarını ortalama 5,23 kat arttırarak, dakikada ortalama 472 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor.

Okumayı çok seven ikizler, yazılımı yerli olan programın katkısıyla eğitim ve günlük hayatlarında kendilerine daha fazla zaman ayırabilecek.

İkiz kızlarının okuma seviyelerinin gelişim gösterdiğini vurgulayan Ebru Atasever, şunları kaydetti:

"Gazi Akçakoca Bilgievi’ne yaklaşık bir senedir gidiyoruz. Çocuklarıma gösterilen ilgiden ve alakadan çok memnunum. Zekasoft AHOB ile ilgili kızlarıma okuldan şifreler verilmişti. Bilgievi’nde de Hızlı Okuma Kulübü’nün olduğunu duyduk ve hemen yazıldık. Aradan geçen kısa zamanda kızlarımda anlayarak hızlı okuma konusunda büyük bir gelişme gördüm. Bilgievlerinde dersler dışında çok faydalı etkinlikler var. Kızlarım oraya koşarak gidiyor."

İlkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Ceren Atasever de AHOB’u düzenli kullanarak kaydettiği gelişimin farkında olduğunu belirterek, "Kardeşim ile birlikte Bilgievi’nde de hızlı okuma kursuna gittik. Artık her şeyi anlayarak, hızlı okuyorum. Öğretmenlerimin yardımıyla daha iyi okumaya başladım. Evde annem de çok yardım etti." ifadesini kullandı.

Kardeşi Merve Atasever ise "Başlarken biraz heyecanlı ve tedirgindim. Bilgievinde öğretmenlerimin yardımıyla bu durumu aştım. Artık daha hızlı ve kavrayarak okuyabiliyorum." açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA