Suriyeli Çocuklara Güreşle Rehabilite

İç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılıp aileleriyle Hatay'a gelen Suriyeli çocukların sosyal hayata adaptasyonlarının sağlanması amacıyla güreş kursu açıldı Kursa katılan öğrencilerin hem yaşadıkları zor günleri unutmaları hem de başarılı sporcular olmaları hedefleniyor.

Suriyeli Çocuklara Güreşle Rehabilite
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının, yaşadıkları acıları unutmaları ve başarılı sporcular olmaları amacıyla Hatay'ın Hassa ilçesinde güreş kursu açıldı.

Hassa Belediye Spor Güreş Takımı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Suriyeli çocukların yaşadıkları zor günleri unutturmak ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla güreş kursu açtı.

Boş zamanlarında kursa gelen 60 Suriyeli çocuk, güreş eğitimi alırken yaşıtlarıyla vakit geçirmenin mutluluğunu da yaşıyor.

Hassa Belediye Spor Güreş Takımı Antrenörü Habip Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların güreşi severek yaptıklarını belirtti.

Onların yaşadıkları acıları bir nebze de olsa dindirebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Saraç, "Çocuklar güreşi sevdi ve iyi birer sporcu olma yolunda ilerliyorlar." dedi.

Suriye'nin İdlib kentinden ailesiyle 6 yıl önce Türkiye'ye gelen 12 yaşındaki Ahmet Derviş de ülkelerindeki savaşın bir an önce bitmesi için dua ettiklerini söyledi.

Kursa severek geldiğini ve eğlenceli vakit geçirdiğini ifade eden Derviş, "Burada olduğumuz için çok memnunuz. Hem hocamızı hem de güreşi çok seviyoruz." diye konuştu.

Hama'dan 7 yıl önce ailesiyle gelen 13 yaşındaki Muhammet Nephan ise savaş bittiğinde Suriye'ye dönmek ve burada öğrendiği güreşe ülkesinde devam etmek istediğini ifade etti.
Kaynak: AA