Osmaniye'de Bel Ağrıları Semineri Düzenlendi

Osmaniye Devlet Hastanesinde, bel ağrıları konulu seminer verildi.



Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin, hastane salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı açıklamada, bel ağrılarının yaşam kalitesini etkileyen önemli sağlık sorunu olduğuna belirtti.

Bel ağrısının tarihçesi, belirtileri, tedavi yöntemleri ve bel ağrısından korunma yolları ve cerrahi müdahale hakkında bilgi veren Gergin, "Mekanik nedenlere bağlı bel ağrılarından korunmak için önerilerimiz her gün düzenli olarak bel ve karın kaslarını güçlendirici egzersizler yapılmalıdır. Gerekli durumlarda ağır nesneleri beli dik pozisyonda tutup, dizleri bükerek çömelip, ağırlığı kollara ve bacaklara vererek kaldırmalıyız. Ayakta uzun süre durmaktan kaçınılmalıdır. Çay ve kahve tüketimini azaltmamız gerekiyor. İşiniz gereği oturuyorsanız, yarım saatte bir ayağa kalkıp vücut esnetilmelidir. Yürüyüş ve yüzme bel ağrısını önlemede uygun sporlardır. Kilo vermek bel ağrısı riskini azaltır." diye konuştu.

Gergin, bel sağlığının kaliteli yaşam göstergesinin temelini oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Seminer sonrasında hastanenin eğitim birimi personelleri tarafından Beyin Cerrahi Servisi ve Kalp Damar Cerrahi Servisi hastaları ziyaret edilerek, bel sağlığı bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Kaynak: AA