Zigana Beyaza Büründü
Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan Zigana Dağı Geçidi’nde sezonun ilk kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağışın ardından bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri tarafından kar yağışının başladığı saatlerden itibaren bölgede tuzlama ve temizleme çalışması gerçekleştirilirken, yetkililer yola düşebilecek kaya ve toprak parçalarına karşı sürücüleri uyardı. Gümüşhane genelinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse Dağı’nda da etkili oldu.
İl merkezinde de an itibariyle yavaş yavaş etkili olan kar yağışının ardından sosyal medyada yayımlanan kar görüntüleri ise kısa sürede çok sayıda paylaşım ve beğeni aldı.
