Suudi Savcı kabul etti

Suudi Arabistan Savcılığı, Cemal Kaşıkçı cinayetinin önceden planlandığını açıkladı.

Suudi Savcı kabul etti
Suudi Savcı kabul etti
Suudi Arabistan Savcılığı, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili bir açıklama yaptı. Savcılık, Kaşıkçı cinayetinde şüphelilerin sorgusunun devam ettiğini belirterek, Cemal Kaşıkçı cinayetinin önceden planlandığını açıkladı.

KAŞIKÇI NASIL ÖLDÜRÜLDÜ

Cemal Kaşıkçı'nın ölümü hakkında, Suudi Arabistan Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma neticesinde, Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan 'Başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği' açıklandı. Son bir yıldır Washington Post gazetesinde köşe yazan Kaşıkçı, Suud ailesini çok yakından tanıyan ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman başta olmak üzere yeni yönetimini sık sık eleştiren yazılarıyla tanınan bir isimdi.

KAŞIKÇI'NIN CANSIZ BEDENİ NEREDE?

İlk kez resmi açıklamayla gazeteci Kaşıkçı'nın öldüğünü duyuran Suudi yetkililer, olayın detaylarına ve Cemal Kaşıkçı'nın cesedine dair bilgiye yer vermemişti.

Suudi Arabistan devlet televizyonunun yer verdiği haberlerde, istihbarat şefi Ahmed Asiri ve veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın 'sağ kolu' Saud el-Kahtani'nin görevden alındığı açıklanmıştı.
Kaynak: İHA