Üniversite Öğrencileri İçin Gezi Programı

Uşak Üniversitesine yeni kayıt yaptıran öğrencilerin kenti daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezi programı başladı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda yapılan etkinlikte konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversiteye yeni başlayan öğrencilere ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla "Şehrimi Keşfediyorum" isimli gezi programı düzenlediklerin belirtti.

Özelikle şehre başka illerden gelen öğrencilere yönelik gezilere öğrencilerin ücretsiz olarak gidebildiğini aktaran Savaş, "Önümüzdeki yıllarda da proje devam edecek. Uşak tarihi ve kültürel zenginlikleriyle göz dolduruyor. Projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum." dedi.

Uşak Valisi Salim Demir ise projenin önemine değinerek, "Kente gelen öğrenciler şehrimizin gönüllü birer kültür elçisi. Projenin Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Tüm öğrencilere eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından günlük gezi programına katılacak öğrenciler otobüslerle hareket etti.

Törene İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Genel Meclisi Turizm ve Tanıtım Komisyonu Başkanı İbrahim Cevher, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA