Muhtarlar Günü

Edirne'de, Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, muhtarların önemli bir görev yaptığını söyledi.

Muhtarların vatandaşların sorunlarının çözümü için çaba sarf ettiğini dile getiren Tasmalı, "Muhtarlar, vatandaşla devlet arasında bilgi akışını sağlayan, onların isteklerini kamuya ulaştıran kişilerdir. Vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğu anda ilk olarak başvuracağı kişi muhtarlardır. Muhtarlık tam anlamıyla gönül ve hizmet işidir." ifadelerini kullandı.

- Vali Özdemir'i ziyaret ettiler

Anıt önündeki törenin ardından muhtarlar Edirne Valisi Günay Özdemir'i ziyaret etti.

Vali Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasinin en önemli parçalarından biri olduğunu belirtti.

Muhtarların, vatandaşla devlet arasında bağı sağladığını aktaran Özdemir, "Muhtarlık, Türkiye'de demokrasinin en iyi şekilde işlediği ve seçimin en demokrat biçimde yapıldığı bir iş. Muhtar seçilebilmek gerçekten çok zor bir iş. Direk olarak vatandaşla muhatap olanlar ilk olarak muhtarlar. Vatandaşların sorunlarını çözmek zorundasınız. Birebir her vatandaşla ilişki kurmak zorundasınız. Partiyle, yukarıdan aday belirlenerek aday olmuyorsunuz. Birebir her vatandaşla ilişki kurmalısınız. En demokrat şekilde seçilen kişiler Türkiye'de muhtarlar. İyi şekilde çalıştığınızda vatandaşlar hiç bir zaman vefasızlık yapmıyor. Uzun süre muhtarlık yapılıyor. Hem mahalle hem köy muhtarlarımız iyi şekilde çalışıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA