Toz Bulutu Mersin'i Yuttu
Suriye üzerinden gelen ve Doğu Akdeniz Bölgesini etkisi altına alan toz bulutu İçel’e kadar ulaştı. Sabah saatlerinde etkili olan toz taşınımı nedeniyle kentin birçok bölgesinde görüş mesafesi düştü.

"İnsanlar maske taksın"
Gaziantep’ten İçel’e iş için gelen Mustafa Şirin, "Biz İçel’e Gaziantep’ten geldik. Gaziantep’te de çok vardı. Biz İçel’de olmaz zannettik burada daha çok var toz bulutu. Tabi ki bu da insanları etkiliyor. Özellikle nefes darlığı olan insanları etkiler. Şuan liman ve deniz dahi gözükmüyor. Vatandaşlara maske takmalarını tavsiye ediyorum. Bende buradan ayrıldıktan sonra maske alıp takacağım" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan meteoroloji yetkilileri, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olmalarını gerektiğini bildirdi.
