'Bir Hayat Kurtar, Bin Umuda Dönüşsün' Projesi
Sivas Belediyesi ve valilik tarafından ev hanımlarının meslek edinmelerine yardımcı olarak kadın istihdamını artırmak amacıyla, ’Bir Hayat Kurtar, Bin Umuda Dönüşsün’ başlıklı SODES projesi düzenlendi.

Törene; Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, SODES Birim Sorumlusu Hasan Yıldırım, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Programda kursiyerler adına konuşan Tuğba Toparlak,"Ben bir ev hanımıydım, arkadaşlarım vesilesi ile SODES projesini öğrenerek bu kurslarla tanıştım. Cilt bakımı ve makyaj konusunda eğitmenlerimiz sayesinde birçok şey öğrendim ve kendimi geliştirdim. İnşallah bundan sonraki hedefim kendi iş yerimi açmak. Belediye başkanımıza ve emeği geçen eğitmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bu eğitimleri alan kursiyerlerin kendi iş yerlerini açarak işveren konumuna gelebileceğini ifade eden Başkan Sami Aydın ise,"Her yönüyle çok önemli bir proje. Hem kendi evinize katkı sunacaksınız hem de yanınızda insanları istihdam edeceksiniz. Burada edindiğiniz bilgiler doğrultusunda vasıflı eleman olarak bir iş yerinde de rahatlıkla çalışabileceksiniz. Bir kısmınız da evinizde ürettiğiniz ürünlerinizi Hanımeli Çarşımız vasıtasıyla satarak ev ekonomisine katkı sağlayacaksınız. Bu proje sizlerin dünyaya bakışınızı değiştirecektir. Sosyal yönünüzün gelişmesine katkı sunacaktır." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları, eğitmenlere ise teşekkür belgeleri verildi.
