Antalya'dan Kısa Kısa

Toplu ulaşımda Antalyakart kullanan öğrenciler için vize işlemleri başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, toplu ulaşım ağını kullanan öğrenciler Ulaşım AŞ bünyesinde hizmet veren Antalyakart'a dolum yaparak vize işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Öğrencilerin öğrenim durumları, merkezlerde dolum yapıldığı esnada Antalyakart sistemi üzerinden MEB ve YÖK servislerinden sorgulanarak tespit edilecek. Sorgulamanın ardından öğrencilik hakkı devam eden kişilerin vize işlemleri tamamlanmış olacak. Antalyakart'a dolum yapmasına rağmen vize işlemi gerçekleşmeyen öğrenciler, öğrenci belgeleri ile Doğu Garajı, Çallı veya Akdeniz Üniversitesi'nde bulunan Antalyakart merkezlerinden vize işlemlerini ücretsiz yapabilecek.

Vize işlemi tamamlanan kartların vize tarihleri 1 yıl süreyle geçerli olacak. Öğrenciler, vizelerinin devam edip etmediğini, vize bitiş tarihlerini toplu ulaşım araçlarında bulunan kart okuyuculardan ve duraklarda bulunan tüm bakiye sorgulama cihazlarından yapabiliyor.

- Manavgat Değirmenli'ye yeni köprü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'ta 3 mahalleyi birbirine bağlayan Değirmenli Köprüsü'nü yeniden yapıyor.

Eskiyen köprünün dar ve deforme olması nedeniyle tehlike yaratıyor ve kışın yağmur suyu yola taşarak ulaşımı engelliyordu. Bunun üzerine eski köprü sökülerek yerine daha büyük ve modern bir köprü yapımına başlandı. Yeni köprü 17 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde olarak planlandı.

- Kadın çiftçilerin finalistleri belli oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in tarımın başkenti Antalya’da kadın çiftçileri desteklemek, bilgi birikimine katkı sağlamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle başlattığı 3. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın 2018 etabının yarı finali tamamlandı.

Yarışmaya katılan kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 soru yöneltildi. Yarışma sonunda 18 kadından 8'i finale katılma hakkı kazandı. Muratpaşa ilçesinden Melek Çoban, Kumluca ilçesinden İmran Gün, Konyaaltı ilçesinden Emine Özcan, Elmalı'dan Ayşe Çoban, İbradı'dan Mürsel Taner, Korkuteli'den Ümmüşen Bozkurt, Finike'den Asiye Akkaya ve Gazipaşa'dan Ayşe Ergün, yarı finali kazanarak finalist olmaya hak kazandı.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması il finali 20 Ekim'de Antalya Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Kaynak: AA