GÜNDEM ÖZETİ / 14 Ekim 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Koordinasyon Toplantısının açılış konuşmasını APA Dönem Başkanı sıfatıyla yapacak. Yıldırım, Lozan Türk Birliği'nde de İsviçre'deki vatandaşlarla buluşacak.

(Cenevre/Lozan)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, Ümraniye Site Mahallesi İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/15.30)

2- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 12. Olağan İstanbul İl Kongresi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önündeki gelişmeler takip ediliyor.

(İstanbul)

SPOR

1- 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2018), Bursa-İstanbul etabıyla tamamlanacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bursa-İstanbul etabının ardından Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenecek ödül törenine katılacak.

(İstanbul/13.30)

2- UEFA Uluslar Ligi'nde dördüncü maç haftası A, B, C ve D liglerinde 7 maçla başlayacak.

- A Milli Futbol Takımı, B Ligi 2. Grup'taki üçüncü maçında deplasmanda Rusya ile karşılaşacak.

(Soçi/19.00)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftası, Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol-Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, Türk Telekom-Fenerbahçe ve Anadolu Efes-Darüşşafaka Tekfen maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00/Ankara/15.15/İstanbul/20.00)

4- Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasına Canik Belediyespor-Kırçiçeği Bodrum maçıyla devam edilecek.

(Samsun/14.00)

5- Voleybol Efeler Ligi'nde 2018-2019 sezonunun ilk haftası, Arhavi Belediyespor-Maliye Piyango, İkbal Afyon Belediye Yüntaş-Arkas Spor, Galatasaray-İnegöl Belediyespor, Ziraat Bankası-Halkbank ve Tokat Belediye Plevne-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Artvin/14.00/Afyonkarahisar/İstanbul/15.00/Ankara/Tokat/15.30)

6- Hentbol Kadınlar EHF Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Kastamonu Belediyespor, deplasmanda Romanya'nın SCM Ramnicu Valcea takımı ile karşılaşacak.

(Ramnicu Valcea/17.30)

7- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 5. hafta, oynanacak 4 maçla başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA