Fransa, Kalpazanlarla Mücadele Ediyor

Fransa’da kalpazanlara karşı mücadelelere ağırlık verilirken, turistler ve vatandaşlar dikkatli olmaları yönünde uyarılıyor.

Fransa’da darphane ve yetkili merciler, sahte para basan kalpazanlarla mücadeleye ağırlık verdiklerini açıkladı.

Ülke genelinde başta bankalar olmak üzere esnaf ve benzeri ticari kurumlar, sık sık sahte para ile alışveriş yapanlara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılıyor. Kalpazanların sahte para basımı için yeni ve modern teknolojileri kullandıklarına dikkat çeken darphane yetkilileri, bulunan yeni teknikleri ortadan kaldırmak için aralıksız çalışmalar yapıldığını belirtti.

Darphane ve güvenlik birimleri, para basan kalpazanları caydırmak için başta bankalar ve büyük alışveriş merkezleri ile esnafı uyarıp sahte paranın nasıl anlaşılacağı konusunda tavsiyeler veriyor ve sahte parayı tespit eden yeni aygıtlar öneriyor.

Bununla birlikte, paraların üzerindeki güvenlik kontrollerini denetleyen güvenlik birimleri, kalpazanların piyasaya sürdükleri sahte para oluşumunun hangi teknolojiyle gerçekleştirmiş olduğunu inceliyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, masum vatandaşların zarar görmemeleri için gerekli önlemlerin alındığı, ama yine de ülkeye gelen turistler ve vatandaşların alışverişlerinde çok dikkatli olmaları uyarısında bulunuyorlar.
Kaynak: İHA