GÜNDEM ÖZETİ / 6 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/ 11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Doğu Anadolu Bölgesi Belediye Başkanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Erzurum/10.30)

2 - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şahinbey İlçe Kongresi'nde, GASKİ Arıtma Tesisi Temel Atma Töreni'nde ve Belediye Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda yer alacak.

(Gaziantep/10.00/14.00/17.30)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki "Okçuluk Benim Sporum Projesi" lansman programına iştirak edecek.

(İstanbul/12.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehit piyade Sözleşmeli Er Adem Akpınar'ın Merkez Terzibaba Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacak.

(Erzincan/12.30)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin partilerinin Kırşehir İl Kongresi'ne katılacak.

Şahin, Nevşehir İl Kongresi'nde de bulunacak.

(Kırşehir/16.00/Nevşehir/13.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda AK Kadın Akademisi'nde konuşacak.

(İstanbul/11.00)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneğinin Divan Toplantısı'na katılacak.

(Konya/09.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- İran'ın Meşhed kentinde başlayan ve ülkenin birçok bölgesine yayılan protestolar ve yansımaları takip ediliyor.

(Tahran)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kardan Heykeller Sergisi'nin açılışı ve meşaleli kayak gösterisi etkinliğine katılacak.

(Kars/13.30/17.30)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 14. hafta, Trabzonspor-TOFAŞ, Demir İnşaat Büyükçekmece-Muratbey Uşak, Pınar Karşıyaka-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehir Basket-Beşiktaş Sompo Japan maçlarıyla başlayacak.

(Trabzon/13.00/İstanbul/15.15/İzmir/17.00/Eskişehir/20.15)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 13. haftasında Bornova Beckerspor-Canik Belediyespor, Adana ASKİ-Fenerbahçe, OGM Ormanspor-Galatasaray, İstanbul Üniversitesi-Çukurova Basketbol ve Beşiktaş-BOTAŞ maçları oynanacak.

(İzmir/13.00/Adana/Ankara/14.00/İstanbul/16.00/16.30)

4- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 12. haftasında Nilüfer Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

(Bursa/19.00)

5- Voleybol Efeler Ligi'nin 12. haftasında Maliye Piyango-TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik, Galatasaray HDI Sigorta-Arkas Spor ve Ziraat Bankası-Jeopark Kula Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Ankara/İstanbul/Manisa/14.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA