'Kaset Komplosu' Davası

Eski CHP Genel Başkanı Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili 171 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Başka bir davadan tutuklu sanık eski komiser Ömer Demir, savunmasında, suç işlediği isnat edilen tarihlerde başka bir ilde görevliyken geçici vazifeyle İstihbarat Daire Başkanlığına geldiğini söyledi.

Büro memuru olarak görev yaptığını anlatan Demir, üst yazı hazırladığı ve çıktısını aldıktan sonra amirlerine imzalatarak Teknik Operasyon Şube Müdürlüğüne (TEKOP) gönderdiğini bildirdi.

Demir, bir dinlemeyle ilgili suçlamaya ilişkin, kendisine gelen talep formlarını üst yazı olarak hazırlayıp paraf atmasından kaynaklandığını iddia etti.

FETÖ üyeliğini kabul etmeyen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını savunan Demir, beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanık eski komiser Selçuk Küçükaslan da terör örgütü üyeliği ve dinlemeyle alakalı bir evrakta imzası bulunduğu için çeşitli suçlamalarla yargılandığını kaydetti.

Küçükaslan, 2006'da İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğünde göreve başladığını belirterek, müşteki Cüneyt Bayrak hakkında bir evrak değil, sadece bilgi notu hazırladığını, dinleme yapmadığını ve dinleme talebinde bulunmadığını savundu.

Terör örgütü üyesi olmadığını, iddianamede belirtildiği üzere ByLock kullanmadığını öne süren Küçükaslan, aynı suçlamalarla İzmir'deki başka bir davadan da tutuklu olduğunu söyledi.

Küçükaslan, tutukluluğunun kaldırılarak davanın İzmir'deki davayla birleştirilmesi talebinde bulundu.

- Tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmedi

Tutuksuz sanık emekli polis memuru R.İ. de Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olduğunu belirttiği savunmasında, hakkında müştekiler Gülen Bayıllıoğlu, Yusuf Ziya Yağmur ve Hurşit Tolon'un dinlediği iddiasının bulunduğunu söyledi.

R.İ, bu kişileri tanımadığı ve dinlemediğini iddia ederek, dosyadaki suçlamaları kabul etmedi.

FETÖ üyeliği de olmadığını savunan R.İ. beraatini istedi.

Tutuksuz sanık eski polis memuru İ.D. de 2008'de Ankara'da istihbarat şubede göreve başladığını, iddianamede Dikmen'de dinleme çalışması yapılan bir yerde çevre güvenliği için bulunduğunun belirtildiğini bildirdi.

İ.D, telefon sinyalinin çalışma yapılan kişinin evinin yakınında gelmesinin de amirlerinin şoförlüğünü yaptığı için bu bölge ya da İstihbarat Daire Başkanlığına gitmesinden kaynaklanmış olabileceğini ileri sürdü.

Terör örgütünün hakkında yaptığı fişlemelerden dolayı FETÖ mensubu olmadığının da belli olduğunu savunan İ.D. beraatini istedi.
Kaynak: AA