Dicle Edaş'tan Trafo Açıklaması

Dicle Edaş Şanlıurfa İl Müdürlüğü yetkilileri, kırsal bir mahallede trafo yetersizliği olduğu yönündeki iddialara yönelik açıklamada bulundu.

Dicle Edaş'tan Trafo Açıklaması
Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü, yazılı bir açıklama yaparak şirketin sorumluluk bölgesinde bulunan Şanlıurfa ve ilçelerinde gerekli altyapı yatırımlarının aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yönetmelikleri doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımlar ile tüm bölgede enerji altyapısının ciddi oranda iyileştirildiğinin ifade edildiği açıklamada, ‘’Bazı basın ve yayın organlarında yer verilen haberlerde iddia edildiği gibi Hilvan ilçesine bağlı Gölcük Mahallesinde trafo ihtiyacı doğuracak bir elektrik sorunu bulunmamaktadır. Mahalle 260 hane olmasına karşın buraya toplam gücü 660 KVA olan 3 adet trafo ile elektrik enerjisi verilmektedir. Kurulu bu güç 260 aboneye fazlası ile yeteceği gibi, normal şartlarda yetersiz olduğu iddia edilen bu trafolardan 750 abone rahat bir şekilde elektrik ihtiyacını temin edebilir. Mahallenin elektrik sorunu değil, ısınmadan kaynaklanan aşırı tüketim sorunu bulunmaktadır. Nitekim tahakkuklara yansıyan endeks değerleri, oldukça düşük rakamlardadır. Tüketimde israftan vazgeçilmesi halinde var olduğu iddia edilen sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır” denildi.

Kaçak ekibi darp edilmişti

Daha önce Gölcük mahallesinde kaçak kontrolü yapan Dicle Elektrik çalışanları darp edilmişti. Mahallede yapılan kaçak kontrollerinde 20 hanede kaçak elektrik kullanıldığı belirlenmiş, ancak çalışmalar yaşanan saldırı üzerine yarım kalmıştı.
Kaynak: İHA