Sokak Hayvanlarına Şefkat Eli
Ceylanpınar Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına konulan kedi barınakları ile artık sokak kedileri huzurlu bir ortamda yaşayacak.

Bu kapsamda il hayvan kurulu toplantısına katıldıklarını aktaran Daşkıran alınan karalar çerçevesinde ilçenin farklı noktalarına kedi evleri koyduklarını ifade etti.
Yine alınan kararlar doğrultusunda geçici hayvan rehabilitasyon merkezi açacaklarını kaydeden Daşkıran, "Kepezin arkasında hayvanların küpeleme ve kısırlaştırma çalışmaları için geçici hayvan barınağı oluşturacağız. Hayvanlarımızı koruma adına büyük şehirden beslenme odaklarıyla ilgili destek verileceği sözü verilmişti. Bugünde bu işin ilk adımı olarak kedi evlerimizi ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Her gün düzenle mamaları bırakılacak. Bakımları gerçekleştirilecek" dedi.
Aktivist Ayhan Demir de, İl hayvan kurulu toplantısında alınan karar gereği şehrin farklı noktalarına kedi evleri konulduğunu ifade ederek, "Belediyemiz ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hayvanlarımıza rehabilite merkezi kuracağız. Hayvanları bundan sonra aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları noktaları bırakılacaklar. Orman su işlerinin bizlere tahsis ettiği çipli küpeler var. Bu hayvanların takibi açısından da iyi olacak. Hayvanların başına bir iş geldiğinde biz hayvanların yerlerini küpelerden tespit etmiş olacağız. Vatandaşlarımızdan da ricamız hayvanlarımıza sahip çıksınlar. Mutlu şehirler için mutlu hayvanlar olması gerekiyor" diye konuştu.
