MASKİ'den Dere Taşkınlarına Önlem

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu Mahallesinden geçen Kulalı Deresinde taşkın riskini ortadan kaldırmak için temizlik çalışmasına başladı.

MASKİ'den Dere Taşkınlarına Önlem
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde başlattığı dere temizlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda MASKİ ekipleri, Köprübaşı ilçesine bağlı Borlu Mahallesi’nde dere yatağında başladığı temizlik çalışması ile vatandaşların yağışlı havalarda sıkıntı yaşamasının önüne geçecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma sayesinde kış mevsiminde olası taşkın riskinin yaşanması engellenerek görüntü kirliliği de ortadan kaldırılacak.

MASKİ’nin hizmetlerinden memnun olduklarını dile getiren Borlu Mahalle Muhtarı Hüseyin Ali Korucu, “Mahallemizin ortasından geçen derede zamanla pislikler dolduğu için dere yatağı tıkandı. Bu sebeple aşırı yağmurlarda dere mahalleye taştı. Mahallemizde bulunan evlerin bahçeleri ve yakın çevredeki arazilere zarar vermeye başladı.

Bizim en büyük sıkıntımız Kulalı Deresi’nin mahallemizden geçmesi ve bu yüzden de görüntü kirliliğine sebep olmasıydı. MASKİ yetkilileri çağrımıza koşup geldiler. Deremizi temizlemeye başladılar. Sadece dere temizliği için değil herhangi bir arıza meydana geldiğinde de hemen müdahale edip sorunları ortadan kaldırıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA