Boztepe'de Asker Uğurlama Töreni

Boztepe Belediyesi tarafından, vatani görevini yapacak askerler için asker uğurlama töreni düzenlendi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Boztepe Spor Salonunda yapılan törenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ramazan Aydın, askerlerin kınalarla, dualarla uğurlanacağını ifade ederek, Allah'tan onlara hayırlı tezkereler nasip etmesini diledi.

Ülkenin, bayrağın ve insanların korunması için Boztepe'den askere giden gençlere başarılar dileyen Aydın, "Bugün burada gençlerimiz askere gidiyor. En büyük temennimiz, bayrağımızın, vatanımızın korunmasıdır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruyup, bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanmasıdır.

Vatan için sınırda nöbet sırası gençlerimizde. Vatanın bağrından çıktınız ve her birinizin o mukaddes ortak adı alarak 'Mehmetçik' oldunuz. Milletin, devletin güvenliği için gerekirse, gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmeyen evlatlara ülkemiz her zaman sahiptir ve sahip olmaya devam edecektir. Rabbim yolunuzu açık eylesin. Huzur içinde gidip gelmeyi nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından askere gidecek 1998/1 tertip askerler için dua edilip, ilahiler ile kınaları yakıldı. Askerler, vatani görev yapacakları için çok heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getirdiler.

Törene, Boztepe Kaymakamı Sedat Özdemir, İlçe Müftüsü Emin Yüksek, öğretmenler, öğrenciler ve askerin aileleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA