Suşehri'nde TKDK Çağrı Dönemi Toplantısı Yapıldı

Suşehri’nde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumu (TKDK) 3’üncü çağrı dönemi toplantısı gerçekleştirildi.

Suşehri'nde TKDK Çağrı Dönemi Toplantısı Yapıldı
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkan Vekili Nazif Karkın, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Uğurlu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgüt başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Sivas İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen toplantıda TKDK İl Müdürlüğünden başvuru kabul uzmanı Koray Kuş, ödeme talimat uzmanı Abdulkadir Yumuk ve İletişim Uzmanı Pınar Çiftçi, desteklemeler hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Başvuru Kabul Uzmanı Koray Kuş, "TDK 3’üncü başvuru çağrı döneminde Avrupa Birliği tarımsal desteklerinin Türkiye genelinde 164 milyon 736 bin 368 Euro’dur. Yapılacak olan destekleme projelerinin 1 Mart ve 5 Nisan tarihleri arasında proje sahiplerinin başvurmaları gerekmektedir. Kurumumuz tarafından ilimizde süt inekçiliği, besicilik, yumurta tavukçuluğu ve broyler işletmeciliği ile ilgili projelere yüzde 40 ile yüzde 70 oranında hibeler vermektedir. Ayrıca proje hazırlanmasında yine kurumumuzun hibe desteği vardır." dedi

Toplantı katılımcılarla soru cevap şeklinde devam etti.
Kaynak: İHA