GÜNDEM ÖZETİ / 26 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yerel Yönetimler ve Adalet" konulu toplantıya ve Kartal Belediyesi Tapu Dağıtım Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/10.00/15.00)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile harekatın yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ile Yüreğir Belediyesinin düzenlediği sosyal konut temel atma törenlerine katılacak.

(Adana/14.30/17.00)

2- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören askerleri ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Mevlana Külliyesi'nin açılışına, Suruç Seher Küçük Külliyesi temel atma törenine ve Dini Kanaat Önderleri toplantısına katılacak.

(Şanlıurfa/11.30/15.00/19.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Gümrük Günü Kutlama Programı'na iştirak edecek.

(Ankara/16.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aralık ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00 )

4- TÜİK, geçen yılın kasım ayına ilişkin katı yakıtlar istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avusturya'da düzenlenen Suriye konulu özel toplantı devam edecek.

(Viyana)

2- İsviçre'de 48'inci Dünya Ekonomi Forumu (WEF) sürüyor.

(Davos)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Fatih Sultan Mehmet ve Sultan I. Abdülhamid türbelerinde incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/14.30/15.30)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cezaevi Hz. Ömer Camisi'nin açılışına katılacak, Mevlana Celaleddin-i Rumi Camisi'nde Cuma Hutbesi'ni irat edecek, Suruç Seher Küçük Külliyesi temel atma törenine iştirak edecek ve Kilis Valiliğine ziyarette bulunacak.

(Şanlıurfa/09.30-14.30/Kilis/16.00)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski alay komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi 20. hafta maçında Fenerbahçe Doğuş ile İspanya temsilcisi Barcelona Lassa, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45)

2- Süper Lig'in 19. haftası Beşiktaş-Kasımpaşa, Gençlerbirliği-Atiker Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Ankara/20.00)

3- TFF 1. Lig'de 19. haftanın açılış maçında Balıkesirspor Baltok ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşı karşıya gelecek.

(Balıkesir/18.00)

4- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Antalyaspor ile Maliye Piyango karşılaşacak.

(Antalya/13.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA