GÜNDEM ÖZETİ / 25 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile harekatın yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 48'inci Dünya Ekonomi Forumu'nda, "Gelişmekte Olan Ekonomiler İçin Yeni Büyüme Paradigması" başlıklı oturumda konuşma yapacak.

(Davos)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton Inn Garden Otel'de, Kaliteli kamu Hizmetleri ve Sendikal Haklar Aracılığı ile Sürdürülebilir Kalkınma Paneli'ne katılacak.

(Ankara/09.30)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 18 Ocak'ta gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının özetini, haftalık para ve banka istatistiklerini, ocak ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanım oranını açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

5- TÜİK, ocak ayı sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Dr. Karin Kneissl ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(İstanbul/16.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşecek, Brüksel ziyaretini değerlendireceği basın toplantısı gerçekleştirecek.

(Brüksel)

3- Avusturya'da, iki gün sürecek Suriye Özel Görüşmeleri başlıyor.

(Viyana)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 22. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açılışına katılacak, BM Dünya Turizm Örgütü eski Genel Sekreteri ile Çin heyetini kabul edecek, Filistin Turizm Bakanı Rula Maya ve Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(İstanbul/11.00-17.00)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edecek.

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Kocaeli'de FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 12'si firari 86 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

- İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı dava görülecek.

(İzmir/10.00)

- Konya'da FETÖ'nün çatı yapılanmasına yönelik 195'i tutuklu 486 sanığın yargılandığı davanın görülmesine 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Konya/10.00)

- Düzce'de 36'sı tutuklu, 18'i firari 77 sanıklı FETÖ'nün çatı yapılanması davası, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Düzce/10.30)

- TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin ölümü, 50 kişinin yaralanması ile Taksim Meydanı'nın kontrol altına alınmaya çalışılması sırasında 39 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin dosyaların birleşmesi sonrası 131 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin davaya devam edilecek.

(İstanbul/10.30)

- Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı İstanbul'daki "ana darbe" davasının görülmesine, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 20. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşılaşacak.

(Madrid/22.45)

2- Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 8'li tur ilk maçında İçel Büyükşehir Belediyespor, Fransa'nın Carolo Basket takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İçel/18.30)

3- Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu üçüncü maçında Fenerbahçe, İtalya'nın Imoco Volley takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA