İzmit'te Bilinçli Bir Nesil Yetişiyor

İzmit Belediyesi, çocukların daha bilgili ve donanımlı yetişmeleri için çocuk hakları ve çevre konularında ana okulu ve ilkokul öğrencilerine eğitim veriyor.

İzmit'te Bilinçli Bir Nesil Yetişiyor
İzmit Belediyesi, çocukların daha bilinçli bir şekilde yetişmesi bilinçlenmesi için çeşitli eğitimler veriyor. Bir taraftan çocuklara haklarını öğreten Belediye ekipleri, öte yandan da çevreye daha duyarlı yetişmeleri için eğitimler düzenliyor. Belediyenin Kültür Müdürlüğü’nce İzmit’teki bütün ilk ve anaokulu öğrencilerine yönelik çocuk hakları eğitimi Yenişehir Mahallesi’ndeki Çocuk Hakları Okulunda devam ediyor. Salı ve Perşembe günleri okullardan araçlarla alınanı öğrenciler Çocuk Hakları Okulu’na getirilerek burada konunun uzmanlarınca hakları hakkında detaylı bilgi veriliyor. Kocatepe İlkokulu ile Kılıçarslan İlkokulu’ndan yaklaşık 200 öğrenciye de doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakları anlatıldı.

İzmit Belediyesi yetkilileri, eğitimlerdeki amaçlarının çocukların kişiliklerini ve yeteneklerini geliştirmek, insan haklarını öğretmek, ana-babasına, kültürel kimliğine, dil ve değerlerine, kendi ulusal değerlerine ve başkalarının değerlerine saygılı, çevreye duyarlı, barışı, hoşgörüyü, eşitliği ve sorumlu olmayı öğretmek olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA