Sapanca'da Karne Töreni

Sapanca ilçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 6 bin 750 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.

İlçede bulunan 5 ilkokul, 4 ilk ve ortaokul, 4 ortaokul, 5 lise, 2 anaokulu ile 8 ana sınıfı olmak üzere toplam 28 eğitim kurumunda öğrenciler karne aldı. Okul öncesi öğrencileri ilk gelişim raporlarını, birinci sınıf öğrencileri ise ilk yarı karnelerini aldı.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretime verilen aranın 5 Şubat 2017'de sona ereceğini hatırlattı.

Yarıyıl tatilinde öğrencilere bol bol dinlenmeleri tavsiyesinde bulunan Dede, "Öğrencilerimize oyun oynamaları, kitap okumaları, sevecekleri işlerle vakit geçirmelerini öneriyorum. Ancak özellikle lise öğrencilerimize bu zamanı eksik konularını tamamlayarak ve bol bol kitap okuyarak geçirmeleri önerisinde bulunmak istiyorum." dedi.

Velilere yönelik önerilerde de bulunan Müdür Dede, şunları kaydetti:

"Notları iyi olan öğrencilerimizin başarıları kutlanmalı, başarılarını devam ettirmeye yönelik geri bildirimler verilmeli, aşırılığa kaçmadan, mümkün olduğunca sembolik ödüller kullanılmalı, hissedilen duygular ifade edilmelidir. Notu düşük olan öğrencilere yaklaşımlarda dikkatli olunmalı, aşırı tepki göstermekten ve tüm sorumluluğu öğrenciye yüklemekten kaçınılmalıdır." dedi.

Kaynak: AA