Manisa'da 'Sesli Kütüphane' Tanıtıldı

Turgutlu ilçesinde, İlçe Kaymakamlığı, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikte, görme engelliler için hazırlanan sesli kütüphanenin tanıtımı yapıldı.

İlçe Kaymakamı Uğur Turan, yaptığı konuşmada, engellileri anlamak için illa ki engelli olmanın gerekmediğini söyledi.

Turan, şöyle konuştu:

"Engeli vatandaşlarımız için samimi davranmak gerekiyor. Güzel güzel konuşmalar yapıp sokaktaki engeli kaldırmazsan, bunun bir anlamı olmaz. Herkes, yolda yürürken şöyle bir baksın, taşlar, bozuk yollar, işgal edilen kaldırımlardan ben geçiyorum ama engelli vatandaşlar ne yapar diye dertleniyormuyuz ? Anlamak için illaki o durum da olmaya gerek yok. Merhamet etmek ve destek olmak önemli."

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Fatma Arıtürk, Milli Kütüphane Başkanlığınca hazırlanan "Konuşan Kitaplık" Projesini anlattı.

Turgutlu'daki görme engellilerin ulaşabilmesi için wep sitelerinden kısa yol oluşturduklarını belirten Arıtürk, "Görme engelli vatandaşlarımız, üyelik yaptıktan sonra istedikleri kitapları ister kütüphanemizden, isterlerse de evlerinin dinleyebilirler." dedi.

Halk Kütüphanesinde düzenlene etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Sosyal Hizmetler Müdürü Gülten Karagöz ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA