Adıyaman'da Başarılı Polisler Ödüllendirildi

Adıyaman'da görevlerinde üstün performans sergileyen polisler, düzenlenen törenle başarı belgesi verilerek ödüllendirildi.

Adıyaman'da görev yapan başarılı polislerin ödüllendirilmesi amacıyla Altınşehir Polis Merkezi Amirliğinde tören düzenlendi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, törende yaptığı konuşmada, bir devletin asli gücünün, kolluk kuvvetleri olduğunu ifade etti.

Devletlerin insanların güvenlik ihtiyacından doğduğunu belirten Kalkancı, şunları kaydetti:

"İnsanların en önemli hakkı yaşam hakkıdır. Ondan sonra mal ve diğer güvenlik ihtiyacı hissedilir. İnsanların can ve mal güvenliğini şehirlerde polis teşkilatı, kırsalda ise jandarma sağlamaktadır. Sizler olmazsanız bizler de birçok görevimizi ifa noktasında geri kalmış oluruz. Bizim mülki idare amirliği mesleğimizin olmazsa olmaz dediğimiz iki unsuru vardır, bunlardan biri polis teşkilatı, bir diğeri ise jandarma teşkilatıdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin püskürtülmesinde de emniyet teşkilatının büyük katkısı vardır."

Konuşmanın ardından Kalkancı, Adıyaman'da asayiş ve huzurun sağlanması noktasında büyük gayret gösteren İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile beraber çalıştığı müdür yardımcıları ve belirlenen emniyet personeline çalışmalarından dolayı başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Kaynak: AA