BBP Genel Başkanı Destici, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "MHP ile AK Partimizin bu birlikteliğinden, işbirliğinden, yakınlaşmasından en üst düzeyde memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. BBP bugüne kadar olduğu gibi bu birlikteliğin yanındadır ve bu birlikteliğe katkı sunmaya devam edecektir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Konuşmasında 2017 yılında yaşanan olaylarla ilgili genel değerlendirmede bulunan Destici, gazetecilerin sorularını da cevapladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi partiler arasında seçim ittifakının yasal hale getirilmesine ilişkin açıklaması ve 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olacaklarıyla ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Destici, “Bir 15 Temmuz yaşadık. Hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. 15 Temmuz’dan sonraki süreçte de bir 16 Nisan referandumu yaşadık. Hiçbir şey de 16 Nisan öncesi gibi olmayacak. Sistemi geriye çevirmeyi bundan sonra kimsenin başaramayacağını ve bu konuda atılacak adımların da beyhude olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye’de Türk siyasi hayatına baktığımız zaman Türk milliyetçilerinin, muhafazakarların, maneviyatçıların birlikteliği her zaman ülkemiz, milletimiz, coğrafyamız adına önemli kazanımlarla sonuçlanmıştır. 1960’lı yıllarda muhafazakar, milliyetçi ve maneviyatçılar birlikteydiler. 70’li yıllarda siyasi partilerle birlikte ayrışmalar meydana geldi. 12 Eylül darbesinden sonra hem milliyetçilere hem maneviyatçılara muhafazakarlara bir parti kurup da seçime girme imkanı tanınmadı. Neticede ANAP’ta rahmetli Turgut Özal’ın partisinde yer bulabildi bu kesimler kendilerine ve iktidar oldu. 1991 ittifakında bu birliktelik görüldü ve çok güçlü bir sonuç alındı. O sonuçta Türkiye’yi yönetecek siyasi oluşumların kadroların çıkmasına da öncülük etti” ifadelerini kullandı.

“MHP ile AK Parti’nin bu birlikteliğinden, işbirliğinden, yakınlaşmasından en üst düzeyde memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum”

Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dolayısıyla da biz BBP olarak Türk milliyetçilerinin, muhafazakarların, maneviyatçıların birlikteliğinden işbirliğinden memnuniyet duyduğumuzu, bunu desteklediğimizi, bu işbirliğinin yanında olduğumuzu güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorum. Hatta bu birlikteliğe Saadet Partimizin de katılmasını da arzu ettiğimi ifade etmek istiyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte bu birliktelikler, işbirlikleri daha müşahhas bir hale gelecektir. Türkiye’miz, ülkemiz, milletimiz içinde çok olumlu sonuçların doğmasına da sebep olacaktır. Biz de bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanımızla, AK Parti’yle iki kere görüşme yaptık. Neticede biz BBP olarak başından beri seçim ittifaklarının yasal hale getirilmesini ve partilerin gayri yasal bir şekilde ittifak yapmak zorunda bırakılmamalarını, bunların önünün açılmasının seçimlerde işbirliği yapmasının ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için hayırlı olduğunu bu konuda BBP olarak gerekli adımları atacağımızı uzak durmayacağımızı açık ve net bir şekilde dile getirdik. MHP ile AK Partimizin bu birlikteliğinden, işbirliğinden, yakınlaşmasından en üst düzeyde memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyorum. BBP bugüne kadar olduğu gibi bu birlikteliğin yanındadır ve bu birlikteliğe katkı sunmaya devam edecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinde seçim barajının gündeme gelip gelmediği sorusuna Destici, “Ana gündem maddemiz seçim yasaları, siyasi partiler kanunu ve uyum yasalarıydı. Biz de BBP olarak barajın kaldırılması gerektiği, seçim ittifaklarının yasal hale getirilmesi noktasındaki düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık. Kendilerinin de bu milliyetçi, maneviyatçı ve kamuoyunda da ifade edildiği şekilde milli ve yerli olanların birlikteliği, seçimlere de birlikte katılma noktasında çok olumlu olduğunu gördük, bundan büyük memnuniyet duyduk” şeklinde konuştu.



"Cumhurbaşkanımız 2019 seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklarsa, partimizin yetkili organlarını toplarız, bizdeki bu kanaati bir karara bağlayarak kamuoyuyla paylaşırız"

BBP olarak Cumhurbaşkanı adaylarının olup olmayacağı sorusuna Destici, “BBP olarak Türkiye’deki klasik muhalefet anlayışının tersine biz bugüne kadar iktidarın ülke yararına olduğuna inandığımız ve doğru bulduğumuz politikalar varsa bunları açıkça destekledik. Bugün de aynı tarzda siyasetimize devam ediyoruz. Terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Önümüzde önce Mecliste görüşülüp yasalaşacak bir uyum yasaları süreci var. Bizim tabi ki şu anda kanaatimiz var ama bu kanaatimizi kurullarımızı toplayıp bir karara çevirmiş değiliz. Cumhurbaşkanımız 2019 seçimlerinde yeniden aday olacağını açıklarsa partimizin yetkili organlarını istişare kurullarını yan kuruluşlarını toplarız ve bizdeki bu kanaati bir karara bağlayarak kamuoyuyla paylaşırız. Ancak bir kere daha ifade etmek istiyorum, ülkemizin iki köklü hareketinin, MHP ve AK Parti’nin Yenikapı’da başlayan 16 Nisan referandumunda bizim de içinde bulunduğumuz birlikteliğin devam ettirilerek 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde işbirliği ve ittifak yapmalarını çok olumlu bir adım olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Milliyetçi ve muhafazakar iki siyasi görüşün bir araya gelmesi ve ben inanıyorum ki BBP, SP gibi bu fikriyatın temsilcisi olan siyasi partilerin de katılımıyla inşallah bu blok daha güçlü ve Türkiye’deki bütün bu milliyetçi, muhafazakar, maneviyatçı kesimleri içine alacak hiç kimseyi dışarıda bırakmayacak bir şekilde inkişaf edecek. Neticede de büyük birlik de kurulmuş olacak” açıklamasında bulundu.

"Dışarıdan gazel okumak kolay ama içeride bu işlerin sıkıntıları oluyor"

Destici, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK eleştirisinin hatırlatılması üzerine ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dışarıdan gazel okumak kolay ama içeride bu işlerin sıkıntıları oluyor. Biz de yaşıyoruz siyasi parti olarak. Sizin siyasi parti olarak kurullarınızın aldığı bir kararı, bir parti mensubunuz eski ya da yeni kamuoyu nezdinde sizinle konuşmadan kamuoyuyla paylaştığı zaman bu sıkıntı doğurur. Ben bununda bir sıkıntı doğurduğunu görüyorum. Siyasi parti mensubu olan kimselerin bunu dışarıda konuşmadan önce içeriden paylaşmasının daha doğru olacağına inanıyorum."
Kaynak: İHA