Suruç'ta Ev Ve İş Yerlerini Su Bastı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, taban suyunun yükselmesi sonucu ev ve iş yerlerini su bastı.

Suruç'ta Ev Ve İş Yerlerini Su Bastı
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı’nda yer alan dünyanın en uzun 5’inci tüneli olan Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi kapsamında kanallara su verilmeye başlamasıyla birlikte bölgedeki bazı yerleşim kesimlerinde taban suyu yükselmeye başladı.

Yaklaşık 6 bin nüfuslu Aligör Mahallesi’nde taban suyunun yükselmesiyle ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar kendi imkanlarıyla korunmaya çalıştı. Ev ve iş yerlerini su basan mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce önlem almasını istedi. Taban suyunun yükselmesi nedeniyle evlerini su basan bazı vatandaşlar, kendi imkanıyla aldığı pompalarla suyu tahliye etmeye çalıştı.

Sabri Çelik isimli vatandaş, "Barajdan bölgeye su verilmeye başlamasıyla birlikte yıllardır susuz olan mahallemizde taban suyu aniden yükselmeye başladı.

Drenaj kanalları yapılmadığından dolayı mahalle bataklık halindedir. Bu suyun yükselmesi nedeniyle salgın hastalıklar da ortaya çıkmaya başladı.

Vatandaş evini terk etmek zorunda kalıyor. Ekinlerimiz sular altında, hayvanlarımızı otlatmaya götürüp getiremiyoruz" dedi.

Öte yandan, DSİ Genel Müdürlüğü’nden bir heyetin bölgede inceleme yapacağı belirtildi.
Kaynak: İHA