Edirne'de Gıda Denetimleri

Edirne'de, ciğer ve köfte satışı yapan işletmelerde gramaj kontrolü yapıldı.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, periyodik olarak gerçekleştirdiği denetimlere Saraçlar Caddesi ve Tahmis Meydanı'nda devam etti.

Yapılan denetimlerde geçerli fiyat tarifesinde 150 gram olması gereken köfte ve ciğer porsiyonlarının 150 gramın üstünde olduğu belirlendi, 150 gramdan az porsiyona sahip olan bir işletmeye de cezai işlem uygulandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kenti yurt dışından ve yurt içinden birçok turistin ziyaret ettiğini belirtti.

Edirne'nin cazibe merkezi haline geldiğini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

'Şimdiki en büyük hedefimiz kaliteyi arttırmak, turistlerin Edirne’ye olan ilgilisini de canlı kılmak. Ciğer ve köftesiyle ünlü olan Edirne’de bu kaliteyi korumak istiyor; esnafımızla sık sık bir araya gelerek eğitimler veriyoruz. İşletmelerimiz belirli aralıklarla hijyen ve gramaj yönünden de denetleniyorlar. Fiyat tarifesine göre müşterisine daha fazla ciğer ve köfte sunan esnafımıza teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA