Fırat Üniversitesine Modern Kütüphane

Fırat Üniversitesinde (FÜ) Avrupa standartlarında 13 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulması planlanan modern kütüphanenin inşasına başlandığı bildirildi.

Fırat Üniversitesine Modern Kütüphane
Yeni yapımına başlanılan kütüphane ile ilgili FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ bilgi verdi.

İnşaatına başlanan modern kütüphane binasının 2019 yılına kadar tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, kütüphanenin öğrencilere, üniversite personeline ve araştırmacılara 24 saat açık olacağını söyledi.



Kütüphane binası ve her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülerek inşa edileceğini aktaran Rektör Demirdağ," Kütüphanenin inşası tamamlandığında üniversite personelimiz, araştırmacılar ve öğrenciler rahat, nitelikli bir ortamda çalışmalarını yapabilecekler. 3 katlı olacak modern kütüphane binasında, 3 bin 500 metre kare genel çalışma salonu, kitap kafe, 24 saat açık çok amaçlı salonlar, tek kişilik ve grup çalışmalarının yapılabileceği odalar, bilgisayar salonları ile 250 kişilik konferans salonu da bulanacak"dedi.

Kütüphane binasında engelli öğrencileri de unutmadıklarının altını çizen Demirdağ, " Zemin ile birlikte 2 katın yer alacağı kütüphanede, her katta engelli öğrencilerimiz için bu hassasiyet düşünüldü. Görme ve işitme engelli öğrenciler için ayrı okuma salonları ile özel görsel ve dokunmatik esaslı salonlar oluşturuldu. Sadece sağlıklı bireyler için değil, engelliler için ise ergonomik malzemeler tercih edildi. Sonuç olarak proje, engeli kullanıcıların yapının bütün imkanlarından faydalanabilecekleri şekilde düşünülmüştür" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA