ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı

ILO'nun bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Avrupa Bölge Toplantısı, Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla 25 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) bu yıl 10'uncusunu düzenlediği Avrupa Bölge Toplantısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 2-5 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ILO tarafından dört yılda bir tekrarlanan ve bu yıl İstanbul'da 2-5 Ekim tarihleri arasında onuncusu gerçekleştirilecek olan Avrupa Bölge Toplantısı, Avrupa ve Orta Asya ülkelerinden hükümet, işveren ve çalışan temsilcilerini bir araya getirecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun başkanlığında yapılacak olan toplantıya şu ana kadar 41 ülke, hükümet, işveren ve işçi kesiminden oluşan heyetin katılacağı bildirilen açıklamada, bu ülkelerden 7'sinin bakan düzeyinde olacağı ve toplantıya Avrupa Birliği (AB) İstihdam ve Sosyal İşler Komiserinin de katılacağı aktarıldı.

Açıklamaya göre, ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısında, ILO Genel Direktörü Guy Ryder tarafından sunulan raporun tematik başlığı çerçevesinde, yaşanacak değişimlerin ve fırsatların bölgedeki çalışma yaşamında yaratacağı etkiler ele alınacak.

Toplantıda ekonomik ve sosyal kalkınmaya ilişkin temel politikalar ile 2013'te Norveç'te düzenlenen ILO 9. Avrupa Bölge Toplantısından bu yana geçen dört yılda elde edilen başarılar ve tecrübeler de tartışılacak. Toplantı kapsamında "Herkes için insana yakışır iş", "İş ve üretimin organizasyonu", "İş yönetişimi" ve "Çalışma ve toplum" konu başlıklarında özel oturumlar da düzenlenecek.

ILO 10. Avrupa Bölge Toplantısı'nın ILO'nun kuruluşunun 100'ncü yıl dönümü öncesindeki son bölgesel toplantı olması açısından büyük önem taşıdığına işaret edilen açıklamada, Bakan Sarıeroğlu'nun başkanlığında "Göçmenler ve mültecilerin iş gücü piyasalarına adil ve etkin erişimi" konulu Gayrı Resmi Bakanlar Toplantısı'nın da düzenleneceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Oslo'da yapılan 9. ILO Avrupa Bölge Toplantısı'na 42 ülkeden katılım sağlandığı hatırlatıldı.

Kaynak: AA