Mersin'de 'Turizmin Geleceği Kongresi'
İçel Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, İçel’i, turizmde cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

“Üniversitemizden gelecek her türlü iş birliğine de açığız”
İçel Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri festivalleri, turistik ve kültürel etkinliklere verdikleri maddi destekleri ve düzenledikleri çeşitli turizm etkinliklerini konuşmasında tek tek sıralayan Tufan, “Turizm pastasından bölge olarak nasıl daha fazla istifade edebileceğimizi düşünmeliyiz ve bizler de İçel Büyükşehir Belediyesi olarak güzel İçelimizi, turizmin bir cazibe merkezi haline getirmek için çabalarımızı devam ettiriyoruz. Bu doğrultuda üniversitemizden gelecek her türlü iş birliğine de açığız” diye konuştu.
İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise konuşmasında, turizm endüstrisinin kalkınma açısından en önemli araçlardan birisi olduğunu dile getirerek, “Dünya Turizm Örgütü’nün 2016 yılı en fazla turist çeken ülkeler listesinde Türkiye onuncu sırada bulunmaktadır. Hedef, turizm gelirleri sıralaması ile birlikte destinasyon çekiciliği anlamında da daha üst sıraları zorlamak olmalıdır. Tam da bu noktada turizmin geleceğinin tartışmaya açıldığı ‘1. Uluslararası Turizmin Geleceği; İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi’ daha da önemli hale gelmektedir ve kurulduğu tarihten itibaren sayısız organizasyona imza atan Turizm Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin de diğer bütün organizasyonlar gibi başarıyla yürütüleceği inancındayım” ifadelerini kullandı.
İçel Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Kemal Birdir, fakülte olarak yıllardır böyle bir kongreyi düzenlemenin hayalini kurduklarını belirterek, "Turizmin özellikle İçel’e, Türkiye’ye ve dünyadaki ekonomik hareketliliğe çok büyük katkıları ve etkileri var. Biz de Türkiye olarak turizm sektöründe yaşadığımız krizlerin de özellikle derinleştiği bu dönemde İçel’de yaşadığımız farklı sorunlardan dolayı turizm sektörünün sorunlarını tartışabileceğimiz ve öneriler geliştirebileceğimiz bir platformun yaratılmasına katkı sağlaması düşüncesiyle bu kongreyi tasarladık” şeklinde konuştu.
İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İçel Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan’a kongreye katılımlarından dolayı plaket takdim etti.
